Album monopol i riziko

Album monopol i riziko

Três Rios Treći studijski album pod nazivom „Monopol i riziko“ grupe Zid Mortal objavljen je za izdavačku kuću „Take it or leave it“. Do sada su objavili dva albuma, Iskon“ 2001. godine i „Svemir i ljudska glupost“ 2005. godine. Snimili su šest spotova, svirali su na EXIT festivalu, na Belgrade beer festu, na Zaječarskoj Gitarijadi, kao predgrupa Ribljoj Čorbi, više puta sa Hitom Radija 202 po Srbiji, nekoliko humanitarnih koncerata i dr.

Pirapozinho Nakon duge pauze, stigao je novi, treći album, a njegova promocija i promocija spota za pesmu „Pet minuta sam“ počinje 20.09.2018. u 22h na talasima Radija 202, u emisiji Demo ekspres kod Vlade Džeta. Slušaoci će imati priliku da premijerno čuju pesme sa albuma „Monopol i riziko“, kao i šta o spotu i bendu ima da kaže autor pesama i vođa benda Goran Šobić Sirano.

conterminously „Naziv benda nas podseća da je život ograničen i samim tim vredan. Zid Mortal želi da, autentičnom autorskom muzikom pošalje poruku da pravi rock’n’roll može da postoji. Album „Monopol i riziko“ je tu da bi nas opomenuo da živimo u svetu društvenih igara i da postoje pravila igre. Ceo svet u kojem živimo postao je talon za društvene igre Monopol i Riziko. Ali, ono što se promenilo je da Monopol igraju vojnici, a Riziko biznismeni. Mi smo u toj igri prepušteni sami sebi i zavisimo od sreće u bacanju kockica“ – kaže Goran Šobić Sirano.

Album „Monopol i riziko“ je proizvod mnogo sati studijskog rada, mnoštva gostiju i saradnika na albumu, paralelni rad u više studija, što govori o tome da je Zid mortal napravio album moderne produkcije sa velikom dozom emocije na koju nas je rock’n’roll navikao. Snimatelj albuma je Marko Živanović, a miks i master je delo Dragana Petronića.

Deezer link

https://www.deezer.com/en/album/72443692

 

Na albumu su svirali: Nenad Šobić (vokal, gitara), Goran Šobić (gitara), Slobodan Bugarčić (gitara), Željko Adžić (klavir), Đorđe Golubović (bas gitara), Milan Jejina Yeqy (bubanj).

Kao gosti na albumu se pojavljuju: Jovana Milošević (Maraqya), Milena Branković (Trigger), Katarina Popović (Etar), Robert Perić (Feud, Rapid force), Vidoja Božinović – Džindžer (Riblja Čorba), Nikola Zorić (Riblja Čorba), Nikola Demonja Jr.

Dizajner omota je Ivan Apostolski Apostol.

administrator
sajadizajn@gmail.com