CRVENI VETAR – LJUBAV I DEPRA

CRVENI VETAR – LJUBAV I DEPRA

Huilango Dugo je naša rokenrol scena čekala ovakav album. Debi izdanje beogradske pank rok super grupe Crveni vetar, „Ljubav i depra“, u izdanju Take It or Leave It Records iz Beograda, predstavlja savršenu gitarsku oluju. Na albumu se nalazi dvanaest žestokih, melodičnih i emotivnih pesama, od kojih barem deset zaslužuje video spot, sa tekstovima koji putuju od ljubavi do depresije i nazad i harmonijama na kojima mogu pozavideti i rokenrol dinosaurusi.

http://annedickson.co.uk/contact/ Noseći zid Crvenog vetra je pevačica i ritam gitaristkinja, Đu, čiji vokal pleni i hipnotiše, podsećajući u nekim trenucima na Zanu Nimani, smeštenu u jedan moderni razbijački kontekst. Ostatak benda čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Hitman, Stonewall i On the Run, među kojima je, na drugoj gitari, naš poznati pisac Marko Vidojković.

Alīgūdarz „Kontrolišemo šta će da govori, imajući u vidu njegovu reputaciju“,kaže Đu o svom gitaristi. „Šalim se, sam je tražio da bude u drugom planu, pošto tvrdi da bi njegovi drugi angažmani bespotrebno skretali pažnju sa naše muzike.“

Kad je reč o albumu „Ljubav i depra“, Đu kaže: „Jako smo ushićeni. Dugo smo radili na njemu, dugo smo ga i snimali, sada kad je konačno tu, na ivici smo da prsnemo od sreće. Dodatni podstrek je i to što je naš prvi singl, „Koliko košta“, za ovih mesec dana čuo veliki broj ljudi, a reakcije su uglavnom bile takve da žele da čuju i ostale pesme.“

U tome i jeste glavni adut „Crvenog vetra“. Njih mogu da slušaju svi koji vole gitarsku muziku, od pankera do metalaca, od veterana do klinaca – teško je i retko spojiti razvaljivanje i komercijalni kapacitet, a to ovom bendu ide kao od šale. Album je sniman u studiju Asfalt, a za miks i mastering zaslužan je iskusni hardkor pank dvojac,                 Mlađa Tea Break i Dino Dolničar.

Kad ga preslušate i deseti put zaredom, što je u slučaju ovog albuma minimum, neizbežno ćete se setiti kako je izdavačka kuća Take It or Leave It bila zaslužna za proboj nekoliko velikih rokenrol imena tokom devedesetih, a „Crveni vetar“ predstavlja dokaz da TIOLI nastavlja u istom maniru i pošto smo debelo zašli u dvadeset prvi vek.

Album se od osmog aprila može kupiti u  robnoj kući „Vulkan“ u Sremskoj i Dallas Records Shop u Knez Mihailovoj 48 (knjižara Laguna), a može se naručiti i pouzećem preko fejsbuk stranice Take It or Leave It Records.

administrator
sajadizajn@gmail.com