Magnet – bend


magnet slika 1

Bivše ljubavi koje su otišle u inostranstvo, bivše ljubavi koje su se udale i imaju decu, bivše ljubavi koje se ponekad jave, bivše ljubavi kojih se I ne sećam, bivše ljubavi koje bih da zaboravim. Svima im je zajedničko da ih neko drugi ima, neko ih voli, to nisam ja. Pa drugovi iz srednje škole koje i ne viđam, drugovi iz osnovne škole a koje ponekad i sretnem, pa putovanja vozom u Sutomore, ekskurzije u Pulu i Resavsku pećinu, odsluženje vojnog roka, srušene zgrade generalštaba u Kneza Miloša, posečena stabla u Bulevaru Revolucije. Sve su to tragovi prošlosti u meni u noći bez jutra.
A danas sve to nije ljubav, nije ni strah, samo glad.

Goran Milisavljević koji je pisao tekstove za pesme Neko te ima noćas i Tragovi prošlosti vraća se na našu scenu sa novom grupom koja se zove Magnet i sa video singlom za pesmu Glad.

Beogradska rok grupa Magnet osnovana je 2011. godine u sastavu: Goran Milisavljević (vokal, gitara), Goran Stevanović (gitara), Aleksandar Tepavčević (bas) i Vladan Cvetković (bubnjevi).
Goran Milisavljević je osnivač i prvi pevač grupe Van Gogh. Vladan Cvetković je bio bubnjar Van Gogh-a na drugom albumu, a bio je i član grupa Zabranjeno pušenje, Babe i X-Centar. Goran Stevanović i Aleksandar Tepavčević su takođe muzičari koji su svirali u grupama Zeleno Lice, Galerija, Rose’n’Cross, Oružjem protivu otmičara.

Grupa Magnet je novu 2016. godinu započela video singlom za pesmu “Glad” koja najavljuje skori album. Pesma Glad je snimana u studiju Magnet, a dovršena je uz produkciju Voje Aralice u beogradskom studiju GO GO.
Spot za pesmu Glad je snimila producentska kuća StrobArt.

Audio i video:
Magnet – Glad