Mašta bašta – bend


Mašta Bašta, sastav proglašen za najbolji reggae bend istočne Evrope za 2014. na prestižnom European Reggae Contest-u i nastupiće krajem meseca na evropskom finalu pomenutog takmičenja. Posle Praga, Beča i velikog evropskog finala, bend će nastupititi na prestižnim festivalima Culture Reggae Vibez, Horice, Češka Republika, i Uprising Reggae Festival, Bratislava, Slovačka. Bend uporedo radi na koncertnoj promociji debi albuma "Mašta Bašta" i na pripremi drugog studijskog izdanja. Ovaj sedmočlani sastav iz Beograda karakterističan je po pozitivnoj energiji i optimizmu koji širi gde god da nastupa, od klubova, do velikih festivalskih bina.

Njihove pesme pokreće vizija o boljem svetu, svetu koji ne nastaje velikim promenama, već promenama u nama samima. Podstrek na optimističan, dečji pogled na svet poziva na uživanje u malim stvarima i malim koracima, koji čine život. Inspirisan reggae muzikom, autorski rad ovog benda donosi novu filozofiju trenutka, slavi sadašnjost i poziva na stvaranje bolje budućnosti. Kreativnost, individualnost i originalnost ključne su reči benda Mašta Bašta, usmerene ka pozivu na promene.

Mašta Bašta nastupa širom Srbije od 2006. godine. Od većih festivala Nastupali su na Trenchtown-u na Paliću, festivalu Reggae Serbia u Pančevu, zaječarskom Zaletu i mnogim drugima. Za njihove nastupe u beogradskim klubovima Akademija, Livingrooom SKC, mali klub SKC, Atom, po pravilu se traži karta više. 2014. godine, Mašta Bašta izdaje prvi album za promotersku kuću Longplay, a sledi nastup na EXIT-u u udarnom terminu na Positive Vibration Reggae Stage-u. Organizovali su i Bob Marley's Day u okviru koga su promovisali album i organizovali prateći program u punoj sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Video i audio:

Dan
Oni lazu te
ATTIC studio live