WITCH 1


witch-img

WITCH 1 je beogradski hard & heavy bend. Osnovali su ga Nebojša Maksimović i Vojin Perišić leta 2006 godine. Bend je počeo najpre sa rock coverima svetskih hitova (Deep Purple, Whitesnake, Bon Jovi, Europe, Queen itd) da stiče ime na beogradskoj klupskoj sceni. Posle brojnih promena postava, bend je počeo i rad na autorskom materijalu postepeno ga kristališući uz postojeći cover repertoar. Za sve to vreme, ređaju se stotine nastupa po klubovima i moto skupovima u Srbiji i Bosni. Tokom 2015. godine, bend snima svoj prvi kompletno autorski album za izdavačku kuću PGP RTS i dobija definitivnu današnju postavu. Po izlasku albuma, nekoliko pesama (pre svih „Pokaži mi put“ i „Magija“) ulaze na top liste Radio Beograda 1, Beograda 202 i više radio stanica u Bosni i Republici Srpskoj gde se nalaze i danas, godinu dana kasnije. Pored brojnih TV nastupa (RTS jutarnji program, Šarenica, Bunt i druge), bend kreće sa serijom krcatih svirki u beogradskim klubovima (uključujući Mixer House, Vrtoglavicu, Dangubu, Fest i druge) u Čačku, Šapcu, Užicu, Nišu i moto skupovima i festivalima širom Srbije. Tokom 2016. godine bend objavljuje dva „live“ singla u elektronskoj formi za PGP RTS („Pokaži mi put“ i „Magija“) a potom novi singl „Ostani“ takodje za PGP RTS koji odmah kreće da se emituje na brojnim radio stanicama u Srbiji i regionu a PGP RTS stavlja pesmu i ceo prvi album benda na naslovnu stranu svog zvaničnog youtube kanala.

 

Pokaži mi put

https://www.youtube.com/watch?v=80HfamH2GQs

https://www.youtube.com/watch?v=_E2BuJw_0c4

https://www.youtube.com/watch?v=mJo8nBHj-YQ

 

Nebojša Maksimović Neca je rođen 1979. godine u Beogradu. Sa dve godine je počeo da svira klavir, a sa četiri godine je primljen u muzičku školu. Sa petnaest godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu Diplomirao je 1999 godine sa nagradom za najbolji uspeh iz klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom i magistrirao 2004 godine na istoj ustanovi sa najvišim ocenama. Magistrirao je i na Akademiji “Santa Cecilia” u Rimu 2006. godine sa najvišim ocenama kao stipendista Vlade Republike Italije. Završio je majstorske kurseve kod eminentnih pijanista i pedagoga. Oktobra 2009. godine, doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji. Tokom školovanja osvojio je mnogobrojne značajne nagrade u zemlji i inostranstvu. Javno nastupa od svoje četvrte godine na koncertima, kao i na radiju i televiziji za koje je načinio više trajnih snimaka. Održao je više hiljada solističkih resitala i nastupao kao solista sa orkestrima u svim značajnim salama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj. Njegov snimak sa solističkog koncerta u velikoj sali Kolarčeve zadužbine je postao Hit godine na „Top listi klasične muzike Radio Beograda 2“ za 2012. godinu. Sada je docent za klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno promoviše prvi album i novi singl  svog rock benda WITCH 1

 

Aleksandar Toković Toka je rodjen 1963. godine u Beogradu. Godinama je bio veoma traženi studijski muzičar i producent. Od 1989 godine je i vlasnik I producent studija Focus u kome su snimali brojni domaći I strani popularni izvodjači: Point blank, Perper, Legende, Eyesburn, Bora Djordjević, Rambo Amadeus,  John O’Leary, Direktori, Slomljena stakla i Rapid force, Darkwood dub, Kazna za uši, Rapid force. Teška vremena, So sabi itd. Do sada je u studiju Focus imao 1016 objavljenih izdanja zvuka a prodato je preko milion nosača zvuka sa potpisom tog studija. Basista WITCH 1 je poslednjih pola decenije.

Vojin Perišić je rodjen 1978. godine u Beogradu. Gitarom se bavi od svoje 14. godine. Osnovao je bendove Havoc i WITCH 1. Svirao je gitaru po brojnim beograskim  rock I metal bendovima (Deep Purple Tribute I brojni drugi). Godinama je radio kao studijski muzičar a takodje je bio I promoter za MusicMan gitare I opremu. Od studentskih dana je I instruktor gitare u Beogradu.

Milos Došic Buca je rodjen 1988 godine u Obrenovcu. Jos u osnovnoj školi je poceo da svira gitaru pa bubnjeve I bas gitaru a pocetkom srednje skole opredeljuje se da bude vokalni solista na jednoj audiciji za pevaca školskog orkestra. Poceo je ubrzo sa akustičnim svirkama po Obrenovcu a zatim i po Srbiji. Put ga je odveo kroz brojne lokalne bendove (Error, Jucerasnje sutra I drugi), nastupe na Demo Mastersu radija 202 I brojnim moto skupovima I festivalima. Pevač WITCH 1 postaje leta 2015. godine.

Zoran Radovanović Baki je rodjen 1961. godine u Beogradu. Od gimnazijkih dana je počeo da se bavi muzikom najpre u KUD Abrašević. Potom svira bubnjeve u mnogim beogradskim najpre pank a kasnije rock i metal bendovima. Svirao je bubnjeve u jedinoj SFRJ rock opereti „Kreator i kreature“ 1986. godine. Tokom osamdesetih godina takodje svira 2 godine u bendu Roze Poze. Malo kasnije postaje bubnjar benda Viktorija u vreme njene najveće jugoslovenske slave. Par godina kasnije snima prvi album benda Čutura i oblaci da bi zatim postao bubnjar benda Generacije 5 1993 godine sa kojima snima jedan album i nekoliko singlova. Sa Generacijom 5 nastupa širom Balkana narednih desetak godina. Sredinom 2000 ih godina postaje bubnjar Kraljevskog Apartmana s kojima snima dva albuma i nastupa ispred „Whitesnake“, Üriah Heep i na brojnim koncertima širom Balkana. Bubnjar grupe WITCH 1 postaje leta 2015. godine.