Zid Mortal

how to purchase priligy Grupa  Hushitai ”Zid Mortal”, iz Beograda svira autorsku hard rock muziku na srpskom jeziku. Naziv grupe označava zid koji nas podseća da je život ograničen i samim tim vredan.

O GRUPI ”ZID MORTAL”

Kada su objavili prvi album za izdavačku kuću ITMM 2001. godine dali su mu naziv “Iskon” kako se bend inače ranije zvao. Promenom imena nametnulo se da se album, nastao pod tim imenom, tako i nazove. Singlovi sa ovog albuma su bili ‘’Mislim na tebe’’, ‘’Ja ne želim” i MIM. Drugi album se zove “Svemir i ljudska glupost”, objavljen je u izdanju izdavačke kuće “One records” 2005. godine. Singlovi sa ovog albuma su bili “Povedi me, “Nikad više” i “Blajt”. U cilju promocije ovih albuma snimili su šest spotova za aktuelne singlove, imali mnogo radio i TV gostovanja kao i koncerata i nastupa.

 

U jeku promocije drugog albuma bend prestaje sa radom, da bi Sirano ponovo oformio bend za promociju svoje knjige “Berger je kriv” 2009. godine, što ih navodi da se iznova okupe, uđu u studio, pripreme i snime novi album.

Uz neke kadrovske izmene bend nastavlja sa radom i 2018. godine završava i objavljuje novi, treći, album pod nazivom “Monopol i riziko” u izdanju izdavačke kuće “Take it or leave it“. Singlovi koji su najavili ovaj album su pesma “Južna Afrika 2015”, obrada poznatog hita Riblje čorbe koja govori o tome da je 30 godina kasnije sve isto. Zatim pesma “Drvo”, pesma o primitivizmu među nama, sve aktuelnija zbog učestale seče drveća. Zatim je urađen prvi spot koji najavljuje zvanično objavljivanje albuma za pesmu “Pet minuta sam”. Drugi spot je urađen za pesmu „Ovo je moj grad“ a treći spot je napravljen za pesmu „Volja“.

 

 

Zatim pesma “Čovek i drvo”, pesma o primitivizmu među nama, sve aktuelnija zbog učestale seče drveća. Zatim je urađen prvi spot koji najavljuje zvanično objavljivanje albuma za pesmu “Pet minuta sam”. Drugi spot je urađen za pesmu „Ovo je moj grad“ a treći spot je napravljen za pesmu „Volja“. Tokom vanrednog stanja objavili su dva spota za pesme „Svet koji je prodao čoveka“ i „Animal planet“.

 

Trenutnu postavu benda čine Goran Šobić Sirano: gitara, Nenad Šobić Džo: vokal, ritam i solo gitara, Slobodan Bugarčić: gitara, Željko Adžić: klavir i klavijature, Vladimir Bogosavljević: bubanj, Nikola Miletić: bas gitara.

Od većih koncerata na kojima su nastupali izdvojio bih:

 

 • Tuzla wave na kojem su predstavljali Srbiju
 • rođendan ”Radija 202” na Trgu Slobode
 • uživo na turneji ”Radija 202” u okviru emisije HIT 202,
 • humanitarni koncert na ”Marakani”,
 • Belgrade Beer fest 2003”,
 • na “Sport fest”-u na Adi
 • Koncert ”Riblje Čorbe” na Ušću
 • kao predgrupa grupe ”Riblja Čorba” na koncertima po Srbiji.
 • na EXIT-u 2004
 • u revijalnom delu ”Gitarijade” u Zaječaru.
 • dan borbe protiv AIDS-a u ”SKC-u” uz specijalnog gosta Woodoo Popeye-a
 • uskršnji rock festivalu u Šapcu 2005.
 • Kao članovi asocijacije ”Neki rok” na koncertima koji su promovisali osnivanje i pojedine akcije ove asocijacije.
POGLEDAJTE ZID MORTAL
ZID MORTAL AUDIO SNIMCI

Poslušajte snimnke sa tri albuma. Novi album se zove “Monopol i riziko”.…

 

ZID MORTAL TEKSTOVI

Pročitajte sve tekstove sa sva tri albuma. Dopašće vam se snažna poruka…

 

ZID MORTAL SPOTOVI

Volim kad sam pet minuta sam, kaže refren najnovijeg spota. Pogledajte i…

 

STARI SAJT – ARHIVA

Ovaj deo sajta je arhiva rada benda od perioda 2000.-2014. god.Bogata baza…

 

NOVI ZID MORTAL SAJT

Goran Šobić Sirano je okupio novi sastav grupe “Zid Mortal“ i pripremio…